Draadloze oordopjes of oortjes kopen?

Je bent op zoek naar draadloze oortjes? Dan ben je op onze website aan het juiste adres, want hier vind je alles over oortjes zonder draad. Door draadloze oordopjes te gebruiken geniet je van alle bewegingsvrijheid om te doen wat je wil. Sporten, lopen, autorijden, noem maar op. Sommige oortjes hebben een connectie kabel tussen beide oortjes, andere zijn gewoon losse kleine oortjes. Beide hebben voor en-nadelen qua gebruik.

Onafhankelijke reviews
Altijd actuele prijzen
Persoonlijk advies
+50 reviews geschreven

Bekijk direct bij de verschillende webshops

Draadloze oortjes met kabel zijn uitermate geschikt om muziek te beluisteren terwijl je loopt, je workout of welke activiteit je ook doet. Zwemmen gaat er jammer genoeg niet mee. Door de verbindingskabel zul je je nieuwe oortjes minder snel verliezen. Oordopjes zonder kabel zijn eerder geschikt om te reizen, telefoneren. Je kan deze oortjes ook gebruiken om te sporten, maar de kans bestaat dat je deze sneller verliest. Wil je muziek luisteren tijdens het sporten, dan kan je best gebruik maken van draadloze bluetooth oordopjes en niet van een draadloze hoofdtelefoon die je over je oren plaatst.

Soorten draadloze oordopjes

Oordop

Oordop” oortjes zijn bluetooth oortjes die perfect in je oor passen zonder gebruik te maken van een haak of clip. Dit voelt over het algemeen iets aangenamer aan, doch kan je deze hierdoor nét iets sneller verliezen. Een oordop is ook een earbud, dit willen zeggen dat deze niet in ear gedragen worden.

Oorhaak

Sommige soorten oordopjes blijven in je oor zitten door middel van een oorhaak. Deze oorhaak klemt zich als het ware vast aan de binnenzijde van de oorschelp. Hierdoor blijven deze netjes op zijn plaats. Ook tijdens een workout. Oortjes met een oorhaak kunnen zowel als earbud of in ear gedragen worden.

Oorclip

Oortjes met een oorclip, het woord zegt het zelf. De clip gaat over je oorschelp en zo blijven deze oordopjes veel beter op zijn plaats zitten. Deze zijn uitermate geschikt om te sporten. Oortjes met een clip kunnen zowel in ear als earbud zijn.

Nekband

Oortjes met een nekband, zijn iets steviger van structuur worden als comfortabel ervaren. Een extra voordeel is dat je je oortjes niet al te snel zal verliezen.

Voordelen van draadloze oortjes

De grootste voordelen van draadloze oortjes, dat wil zeggen dat je alle bewegingsvrijheid hebt met je oortjes. Oortjes zonder draad werkt via bluetooth en heeft geen verlies van geluidskwaliteit. Je kan gaan lopen zonder een vervelend snoer dat ergens uit je jas of broekzak hangt of op en neer wipt terwijl je aan het sporten bent. In de fitness kan je perfect aan je workout werken terwijl je smartphone gewoon enkele meters verder van je ligt. Een extra voordeel van draadloze oortjes is dat je bijvoorbeeld je smartphone op tafel laat liggen en bijna het hele huis kan doorlopen met je snoerloze oortjes.

Nadelen van draadloze oortjes

Het grootste nadeel van draadloze oortjes is het feit dat de oortjes niet rechtstreeks stroom krijgen maar gebruik maken van een oplaadbare batterij. Dat wil zeggen dat elk oordopje een batterij bevat en je autonomie beperkt is tot een aantal uren. Laat je door dit laatste niet afschrikken, want velen gaan tot wel 20 uur of meer mee. Wil je toch langer gebruik kunnen maken van je oordopje, dan kun je bijvoorbeeld Apple AirPods kopen. Apple AirPods Pro hebben een kleine extra batterijcase waar je je oortjes onderweg mee kan opladen.

Volledig draadloze oortjes

Wat is nu het verschil tussen volledige draadloze oortjes en draadloze oortjes? Diegene waar je nog zo een kabel ziet, een nekband. Zoals al geschreven, de ene heeft een nekband, de andere niet. Oortjes met een nekband hebben over het algemeen ook de controler en microfoon aan de nekband zitten. Hierdoor is er meer plaats beschikbaar voor de batterijen. Oortjes met een nekband zijn over het algemeen iets veiliger om te sporten zodoende je de oortjes niet verliest. Let er trouwens steeds op dat je nekband zweetbestendig is. Ondanks de nekband zijn er veel meer mensen die toch kiezen voor volledige draadloze oortje, oortjes zonder nekband. In het dagelijkse leven zijn volledig oortjes aangenamer om te dragen. Toch bang deze te verliezen? Dan kan je alsnog een universele afneembare nekband kopen.

Draadloze oortjes met noise canceling

Dankzij oortjes met actieve noise cancelling heb je zo goed als geen last meer van de verschillende omgevingsgeluiden. Het geluid van voorbijrijdende auto’s, Als je last hebt van collega’s die praten, het zoemende geluid in het vliegtuig of andere storende achtergrondgeluiden zijn dan ook verleden tijd. Door de combinatie van de noise cancelling functie, samen met je favoriete muziek ben je zo goed als volledig afgesloten van de buitenwereld. Hierdoor kan je perfect “in the zone” geraken of volledig tot rust komen. Draadloze oordopjes met noise cancelling zijn over het algemeen een stuk duurder dan gewone draadloze oortjes. Je zal oortjes met noise cancelling dan ook eerder vinden bij de merken in het hogere en meer kwalitatieve segment.

Waar draadloze oortjes kopen?

Waar kan je die draadloze in ear oordopjes allemaal kopen. Wil je de oordopjes echt in je handen voelen, dan raden we je aan naar de dichtstbijzijnde electrohandel te gaan, toch raden we de coolblue shops of Mediamarkt aan. Wil je de goedkoopste oortjes vinden, dan kan je deze best online kopen. Door online prijzen te vergelijken zal je snel de goedkoopste vinden. Over het algemeen is er altijd wel een webshop die een mooie promotie of actie doet. Draadloze oordopjes online kopen brengt trouwens geen enkele risico met zich mee als je deze bij onderstaande bekende webshops koopt. Deze webshops geven steeds de verplichte garantie en je zal ze hoogstwaarschijnlijk morgen in al huis hebben! Vergelijken loont, dus neem zeker een kijkje bij élke webshop. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen.

Dit zijn de populaire shops waar je online draadloze oortjes kan kopen:

Bluetooth oortjes voor iPhone of Android

Beide hebben wel oortjes die specifiek gemaakt zijn voor dit type toestel. Zo zal je niet alle functies van Apple Aipods kunnen gebruiken op een Android toestel. Omgekeerd zal je niet alle functies van Samsung oordopjes op je iPhone kunnen gebruiken. Wat belangrijk is om te weten: Je kan deze oortjes perfect gebruiken op alle toestellen, je zal met een druk op de knop muziek kunnen luisteren en kunnen telefoneren. Maar Siri zal je niet kunnen oproepen op je Android toestel.

Bluetooth oortjes vergelijken

Draadloze en bluetooth oortjes vergelijken is niet altijd evident. Kiezen is verliezen zegt men soms. maar hier is dat niet het geval. Vooraleer je bluetooth oortjes gaat kiezen moet je ervan bewust zijn wat je met je oortjes wil doen. Wil je er enkel mee reizen, te sporten of gewoon voor dagelijks gebruik. Bluetooth oortjes om te sporten hebben iets andere specificaties dan degene voor dagelijks gebruik. Wil je er met een nekband, of net zonder nekband? Al deze zaken moet je op voorhand afvragen.

Wat zijn de beste merken voor draadloze oortjes?

Geluid is altijd een vak van specialisten geweest. Daarom ook zie je dat de beste merken voor bluetooth oortjes best gekende merken zijn. Het is belangrijk dat het juiste onderzoek gedaan wordt voor de allerbeste geluidskwaliteit. Mono, stereo, ruisonderdrukking, noise cancelling dat zijn zaken waar de beste merken van draadloze oordopjes echt wel mee bezig zijn. Vooral om jou een zo optimaal mogelijk geluidservaring te geven.

Batterijduur draadloze oortjes

Over de batterijduur van bluetooth oordopjes kan je veel schrijven. Maar gemiddeld mag je rekening houden met een 20 tal uren muziek luisteren. Dat is niet niks. Stel je maar eens voor dat je 20 uur op een dag naar muziek zit te luisteren. Vele oortjes worden geleverd met een oplaad cradle zodoende je onderweg je oortjes kan opladen.